Håndlavede smykker i Danmark - Mange af smykkerne er limited - Fri fragt over 499kr🤍

Ametyst - Meditationssten

 


Farven er utrolig feminin og den er smuk på enhver årstid. 

Ametyst er med i kvartsfamilien. 

Ametyst kaldes også for en meditationssten. Den beskytter mod psykisk belastning og er med til at give mod til at træffe betydningsfulde beslutninger. 

Sammen med hematitstenen er ametysten god mod søvnbesvær og mareridt. Den hjælper på mavepine, migræne, hudlidelser, feber og mave-tarm problemer. Den virker afstressende og giver ædruelighed. 

Ametyst er lykkesten for stjernetegnet vandmanden, som derfor også gør den til min personlige lykkesten. Den er fødselssten for februar måned og repræsenterer stjernetegnet for fisken. 

Farven lilla's betydning er at den virkfer befriende og hjælper mod sorg og nedtrykthed. Den lærer os at skelne mellem ret og uret. Farven lilla styrker hjerne, nerver, hud, lunger og tyktarmen. 

I tidernes morgen blev ametysten brugt i krig og kamp, da man mente den ville beskytte dem og vise dem vejen til sejr. 

Navnet kommer af det Græske ord "amethustos", der betyder "ikke fuld". I følge et gammelt sagn, siges det at stenen blev skal af vinens Gud, Bacchus. Han havde set sig vred på de dødelige og besluttet at den næste som ville krydse hans vej skulle spises af tigre. Han blev mødt af den smukke unge pige Ametyst, der var på vej for at tilbede Gudinden Diana. Da Diana kendte til Bacchus' løfte, forvandlede hun straks Ametyst til en søjle af klar kvarts, for at kunne beskytte hende mod tigrenes angreb. Da Bacchus vidnede dette mirakel, fortrød han sin onskab og hældte vin over Ametyst, der efterlod hende med den smukke lilla farve.